Jeugdfonds Sport & Cultuur

Wist u dat 1 op de 11 kinderen opgroeit in armoede in Nederland? Dat zijn gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is er voor deze kinderen (0 t/m 18 jaar) om hen toch een sport- en cultuurkans te bieden. Het Jeugdfonds vergoedt de contributie/het lesgeld en eventueel ook de benodigde attributen.

Bent u of kent u een gezin waar er te weinig geld is om de contributie/het lesgeld van de sport- of cultuuractiviteiten van de kinderen te betalen? Het Jeugdfonds helpt! De intermediair van het Jeugdfonds kan voor u een aanvraag indienen. Het is mogelijk om aanvragen in te dienen waarbij de sportcontributie (tot €225,-) en het lesgeld voor cultuuractiviteiten (tot €450,-) voor het gehele seizoen kunnen worden vergoed. Om het gehele seizoen te vergoeden zal de aanvraag tijdig moeten worden ingediend. Bij aanvragen die later worden ingediend (na 1 januari) zal een deel van het bedrag worden vergoed.

 

Wat is het bedrag?

Het bedrag wordt bepaald op basis van de hoogte van de contributie/het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt de bijdrage rechtstreeks aan de sportclub of vereniging betaald. U ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen  die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt.

 

Wie is er intermediair?

Aanvragen voor het Jeugdfonds kunnen enkel worden ingediend door intermediairs. Onder andere SMWO is intermediair voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. U kunt hiervoor terecht bij de jeugd- en jongerenwerkers, maatschappelijkwerkers, cliëntondersteuners, sociaal juridisch dienstverleners of de buurtsportcoaches. Mocht u nog geen contact hebben met een intermediair maar toch een aanvraag willen indienen, dan kunt u contact opnemen met Jessie Eikenhout, j.eikenhout@smwo.nl / 06-30437428 of kijk op www.kieseenclub.nl.

 

Aanbieders

Ook (sport)verenigingen kunnen hun steentje bijdragen om gelijke kansen te creeëren voor kinderen uit gezinnen die rond moeten komen van een minimum inkomen. Als vereniging kan je je aansluiten bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur, zodat de contributie/het lesgeld vergoed kan worden via het fonds. 

Tevens kan je als vereniging bekendheid geven aan het fonds via de (social) media kanalen. Hoe meer mensen het Jeugdfonds Sport & Cultuur kennen, hoe meer kinderen en jongeren kunnen sporten. Kijk op de website van het Jeugdfonds voor meer informatie en promotiemateriaal.

Contact

SD Vitaal / SMWO

Jessie Eikenhout

Video